Βιογραφικό

Η Κωνσταντίνα Μπακλώρη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος διαιτολογίας της σχολής βιολογικών επιστημών του πανεπιστημίου Robert Gordon, όπου φοίτησε με υποτροφία από το ίδρυμα υποτροφιών της Σκωτίας.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε σε δημόσια νοσοκομεία της κεντρικής και νότιας Αγγλίας όπου είχε την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε διάφορους τομείς της κλινικής διαιτολογίας σε στενή συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και άλλους επαγγελματίες υγείας. Κατά την διάρκεια της απασχόλησής της εκεί ανέλαβε την ευθύνη για τη διαιτολογική περίθαλψη σε πτέρυγες διαβητικών, καρκινοπαθών, αποκατάστασης από εγκεφαλικό, γηριατρικής και γενικής ιατρικής παράλληλα με την δράση της στα εξωτερικά διαιτολογικά ιατρεία και την διεξαγωγή σεμιναρίων διατροφής σε ομάδες ασθενών και επαγγελματίες υγείας.

Ειδικεύτηκε στη διατροφή και το μεταβολισμό και έλαβε το ομώνυμο μεταπτυχιακό δίπλωμα με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Αberdeen. To ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη σχέση της διατροφής με την αθηροσκλήρωση οπότε και εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή – με δημοσιεύσιμα αποτελέσματα – πάνω στην επίδραση των ω-3 λιπαρών οξέων στην αθηρωματική πλάκα.

Από το 2007 ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά πανελλήνιων και παγκόσμιων συνεδρίων διαιτολογίας-διατροφής, παχυσαρκίας, αθηροσκλήρωσης και διατροφογενομικής και αρθρογραφεί συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Στο διάστημα αυτό έχει εργαστεί ως υπεύθυνη διαιτολόγος σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα προώθησης υγείας για τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής που περιελάμβανε τη διατροφική εκπαίδευση μαθητών όλων των τάξεων, γονέων αλλά και άλλων ωφελουμένων. To ίδιο σχέδιο πρόληψης δημόσιας υγείας ανέλαβε την διατροφική εκπαίδευση/αξιολόγηση όλων των αθλητών του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, στις εγκαταστάσεις του οποίου και φιλοξενούταν.

Η πολυετής εμπειρία της στο νοσοκομειακό περιβάλλον εμπεριέχει και τον ρόλο της προϊσταμένης τμήματος κλινικής διατροφής σε επαρχιακό νοσοκομείο όπως και την εξειδίκευση της στην τεχνητή εντερική διατροφή σε μονάδα εντατικής θεραπείας και μονάδες covid νοσοκομείου των Αθηνών.

Μετά την απόκτηση του ακαδημαϊκού της τίτλου είναι εγγεγραμμένη στα κρατικά μητρώα διαιτολόγων της Βρετανίας, έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην Βρετανία και την Ελλάδα.

Αποτελεί μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος & στο παρελθόν έχει συμβάλλει στην διεύθυνση σύνταξης του περιοδικού της Ένωσης, Διαιτολόγος. Παράλληλα εκπαιδεύει στελέχη διατροφής & διαιτολογίας σε δημόσια ινστιτούτα κατάρτισης των Αθηνών και δραστηριοποιείται ως ιδιώτης διαιτολόγος.

linkedin

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: